Garantir que toda nena, neno, muller e home disfruten dunha alimentación axeitada con carácter permanente non só é un imperativo moral e unha inversión que produce elevados beneficios económicos: é a realización dun Dereito Humano fundamental.
O Día Mundial da Alimentación foi estabelecido polos Estados Membros da FAO no 20º período de sesións da Conferencia da Organización, celebrado en novembro de 1979. A data elixida é o aniversario da FAO. Dende entón, vénse celebrando en máis de 150 países.
A diversidade biolóxica é fundamental para a agricultura e a produción de alimentos. Pero o home presiona cada vez máis sobre as especies e os seus contornos. Como resultado, moitas plantas e animais están en perigo e tamén o están procesos naturais como a polinización polos insectos e a rexeneración dos solos polos microorganismos.
Para alimentar a unha poboación crecente, a agricultura debe proporcionar máis alimentos. Tamén será esencial aumentar a súa resistencia protexendo unha ampla gama de xeitos de vida con características únicas como as plantas que sobreviven á sequía ou os gandos que se reproducen en condicións adversas. Mediante prácticas agrícolas sotibles, pódese alimentar ás persoas e protexer os océanos, os bosques e outros ecosistemas que dan acollida á diversidade biolóxica.
Mentres, máis de 850 millóns de persoas pasan fame no mundo. Realmente dan calafríos, non si? E isto, lembremos, mentres se produce un 10% de alimentos que sobran. E non só isto, senón que cada vez hai máis persoas que non teñen garantido o acceso aos nutrintes básicos.
Moito nos queda por facer!!!
Mentres, máis de 850 millóns de persoas pasan fame no mundo. Realmente dan calafríos, non si? E isto, lembremos, mentres se produce un 10% de alimentos que sobran. E non só isto, senón que cada vez hai máis persoas que non teñen garantido o acceso aos nutrintes básicos.
Moito nos queda por facer!!!
Sen comentarios
Publicar un comentario